Mergelheuvelland 2 daagse: super weekend gehad

Tussen alle regen door in Nederland, hebben we 19 en 20 september in Limburg een mooi ATB weekend gehad. We sliepen in een hotelletje in Valkenburg, waar we vrijdagmiddag al
neerstreken.

Mexicaans
Vrijdagavond stond er Mexicaans eten op het menu. Een goede basis voor de ATB rit van de volgende dag. Heel wijs gingen we na het eten terug naar ons hotel om goed uitgerust van start te gaan de volgende dag, niet…!
We gingen nog ff een drankje doen in een kroeg, uiteindelijk werd het 02.00 uur.

Fris aan het ontbijt
De volgende morgen zat iedereen fris en fruitig om 07.00 uur aan het ontbijt. Op het programma stond de ATB route van 70 km van de Mergelheuvelland 2 daagse. Bij de start eerst wat flyers uitgedeeld in de partytent, startnummers bevestigd en daarna van start met dag 1.

Een val en ander ongemak
We vertrokken met tien man en zouden proberen bij elkaar te blijven. Maar helaas, na 30 km misten we al een groepje. Door een val en het kwijtraken van de weg waren er ondertussen drie verschillende groepjes ontstaan. Ik bleef over met Cees-Jan, we dachten dat we achteraan reden. Dus wij knallen om iedereen weer in te halen. Nog een keer verkeerd gereden, route afgesneden en rustpost gemist. Maar wat bleek, we reden voorop.

Bingo!
Terug in het hotel maakten we onze fietsen schoon en zette ik een demofiets, de SANDMAN Atacama, klaar voor Tim van der Elst. Hij zou morgen met ons meegaan voor de 70 km ATB tocht van dag 2. Deze avond verliep heel wat rustiger. Eten in het hotel, koffie aan de bar en bingo. Ik wist niet dat je met bingo toch nog een leuke avond kon hebben…

Dag 2
De ATB’ers waren vandaag in de minderheid, de rest ging op de racefiets. Erik reed op een Agogo 29’er, Tim op de SANDMAN Atacama met 26×4.0 inch banden en ik op de SANDMAN Hoggar met 29+ wielen. Dit vond ik persoonlijk een mooiere dag qua route en ook een beetje zwaarder, ik kon Erik en Tim de laatste 10 km niet meer bijhouden.
Uiteindelijk de 70 km afgelegd in drie en half uur met een gemiddelde van 20 km per uur. Voldaan en tevreden keerden we huiswaarts!

We hebben een super leuk weekend gehad, bedankt Tourclub Zevenhuizen80!

sportograf-70525209 sportograf-70529649sportograf-70568345 sportograf-70541889