Over ons

Pieter-opfietslandHoe het allemaal begon…

Hij is buitenmens, agrarisch ondernemer én een gepassioneerd fietser. Pieter van der Eijk is eigenaar van akkerbouwbedrijf de Minderhoudhoeve in Swifterbant en fietst als fanatieke amateur graag wedstrijden in binnen- en buitenland.

Australië
Niets is hem te gek en geen land is hem te ver. In 2012 doet hij mee aan de Crocodile Trophy in Australië. Wat hij daar ziet, overstijgt zijn stoutste dromen: een fatbike van SANDMAN. Brede banden, stuurt gemakkelijk en geeft je zo veel meer controle over je fiets. Pieter is verkocht; hij moet hier meer over weten.

SANDMAN
Het merk SANDMAN is in 1997 ontstaan toen de grondlegger Koen Viaene een MTB trip door Alaska wilde maken. Om de sneeuw te bedwingen had hij een mountainbike nodig met extreem brede banden. Zo’n fiets was tot dan toe niet te vinden, dus… dan ontwikkel je hem zelf! SANDMAN is nu een internationaal merk met een complete lijn fatbikes. Vanaf 1 januari 2017 is de naam SANDMAN gewijzigd in FATlab en is het merk Roadlab toegevoegd.

Pieter zoekt contact met SANDMAN in Taiwan. Hij wil de fatbike naar Nederland halen en introduceren in de groene sector. Maar SANDMAN werkt samen met retailers, fietswinkels en niet met agrariërs. Pieter houdt aan, hij ziet de fatbike helemaal zitten als terreinfiets voor boeren, loonwerkers, fruittelers, boomkwekers en boswachters. Kortom: een fiets met trekkergenen! En dan is SANDMAN om, wat een gaaf idee.

Dealerschap FarmBikes
Pieter richt het bedrijf FarmBikes op. Hij is importeur en dealer van FATlab en Roadlab in Nederland. FarmBikes heeft een eigen werkplaats en alles in eigen beheer op locatie in Swifterbant.

Wil je de adrenaline voelen en een testrit maken?
Neem dan contact met ons op voor een afspraak!